Home | Opleidingen | Docent | Kosten | Data en Locaties | Links | Contact gegevens

Opleidingen

Praktijk gerichte cursus

Nutrinfo organiseert een cursus voedingsleer, waarin de basis principes en de nieuwste inzichten van de voedingsleer worden behandeld. Tevens wordt een groot aantal vooroordelen en misvattingen aan de kaak gesteld.

De relatie tussen voeding en gezondheid krijgt (gelukkig) steeds meer aandacht. Maar wat is eigenlijk gezond en wat niet? Dragen moderne producten in de supermarkt wel bij aan onze gezondheid of is er sprake van veel misleiding?

Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.

Deze praktijk gerichte cursus, verzorgd door Pim Dekker, is bedoeld voor een ieder die werkzaam is in de gezondheidsbranche, zoals de (natuur)-voedingsbranche, drogisterijen, sportscholen, health centra, schoonheidssalons en voor (natuur)ge neeskundigen.

Pim Dekker is voedingskundige en heeft tien jaar ervaring opgedaan als winkelier in de natuurvoedings- en reformbranche. Op dit moment is hij werkzaam bij een bedrijf dat zijn bezig houdt met voedingssupplementen en fytotherapie. Hij geeft veelvuldig lezingen en trainingen aan zowel winkeliers, therapeuten als pers over de relatie tussen voeding en gezondheid.

De cursus vindt plaats op twee maandagen. Na afloop van de cursus zal een naslagwerk met de behandelde stof en een certificaat van deelname worden uitgereikt.

Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 30 personen.

Inhoud cursus voedingsleer

Dag 1
Dag 2
  • De spijsvertering
  • Het totale traject van de spijsvertering
  • De rol van de darmflora

  • De rol en kwaliteiten van water

  • De opbouw van koolhydraten
  • De functies van koolhydraten
  • De bloedsuikerspiegel
  • Bespreking alle zoetmiddelen

  • De opbouw van eiwitten
  • De behoefte aan eiwitten
  • De eigenschappen van vlees en soja
  • De opbouw van oliën en vetten
  • De functies van oliën en vetten
  • Het gebruik van oliën en vetten
  • Bespreking alle oliën en vetten

  • De rol van vitaminen en mineralen
  • Behoefte aan vitaminen en mineralen
  • De zin en onzin van supplementen

  • Diverse diëten
  • Voedingssystemen
  • Discussie en open gedeelte
   

 


 


 

 

 

 

 

 

 

Programma

 

Dinsdag 15 en 22
januari 2013

Curcus Elementaire Voedingsleer

Hotel van der Valk

Breukelen

Reserveer nu

 

 

© Nutrinfo 2009 / Disclaimer | Telefoon 06 - 48 98 16 61